Пословна мрежа

Саопштења

Citaj mi
28. 11. 2018. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештавају кориснике пензија да ће им, у складу са Закључком Владе Републике Србије, бити извршена једнократна исплата у износу од 3.000 динара, и то 30. новембра 2018. године уплатом на текуће рачуне корисника и на шалтере испоручних пошта, а истог дана почеће и исплата на кућне адресе корисника и трајаће неколико дана.
Једнократну исплату извршиће Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање свим корисницима права на пензију, корисницима права на привремену накнаду инвалида рада друге и треће категорије инвалидности, односно преостале радне способности (у складу са чл. 223. и 225. Закона о пензијском и инвалидском осигурању) и инвалидној деци корисницима права на привремену накнаду, који се закључно са 26. новембром 2018. године налазе у евиденцији Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање за исплату пензија, односно корисницима права на привремене накнаде за новембар 2018. године.
 
19. 11. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Босни и Херцеговини и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора одржавају 4. децембра 2018. године у Београду, од 9 до 17.00 часова (просторије Службе I Филијале за град Београд на Новом Београду, Булевар уметности 10).
На овим разговорима ће саветодавци из Фонда ПИО Републике Српске, Федералног завода за мировинско/пензијско и инвалидско осигурање Федерације БиХ и РФ ПИО Републике Србије пружити бесплатну правну помоћ лицима која остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између наше земље и Босне и Херцеговине.
Сви заинтересовани обавезно треба да пријаве учешће и да закажу термин доласка на број телефона 011/2030-745.
Приликом доласка треба понети сву документацију у вези са осигурањем и лична документа.
 
15. 10. 2018. Накнада погребних трошкова која се исплаћује фамилијама преминулих пензионера (или ономе ко је платио сахрану) у октобру, новембру и децембру 2018. године износиће 37.460 динара за кориснике пензија свих категорија.
 
28. 9. 2018. Због великог интересовања међународни дани разговора за кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању између Србије и Хрватске, осим 3. одржаће се и 4. октобра у Београду од 9 до 17.00 часова (просторије Службе I Филијале за град Београд на Новом Београду, Булевар уметности 10).
Сви заинтересовани обавезно треба да пријаве учешће и да закажу термин доласка на број телефона 011/2030-745.
Приликом доласка треба понети сву документацију у вези са осигурањем и лична документа.
 
21. 9. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа да је крај септембра рок до када ученици који користе породичне пензије, ако су старији од 15 година, морају да доставе потврде о школовању, да им не би била обустављена исплата принадлежности. Студенти то морају да учине до краја октобра. На потврде, које се могу предати лично или послати поштом филијали Фонда ПИО која им исплаћује пензију, неопходно је уписати матични број родитеља по коме се користи пензија.
Ученици, иначе, имају право на породичну пензију до завршетка школовања, али најкасније до навршених 20. година живота, односно студенти који похађају високошколске установе до навршене 26 године.
 
19. 9. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Хрватској и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора са Хрватском одржавају 2. октобра 2018. године у Бачкој Паланци, од 9 до 17.00 часова (просторије РФ ПИО Филијале Бачка Паланка, Жарка Зрењанина 72) и 3. октобра 2018. године у Београду, од 9 до 17.00 часова (просторије Службе I Филијале за град Београд на Новом Београду, Булевар уметности 10).
На овим разговорима ће саветодавци из хрватског Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и РФ ПИО Србије пружити бесплатну правну помоћ лицима која остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између наше земље и Хрватске.
Сви заинтересовани обавезно треба да пријаве учешће и да закажу термин доласка на број телефона 011/2030-745.
Приликом доласка треба понети сву документацију у вези са осигурањем и лична документа
 
7. 9. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Немачкој и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора са Немачком одржавају 18. и 19. септембра 2018. године у Новом Саду, од 9 до 17.00 часова (просторије РФ ПИО Филијале Нови Сад, Житни трг 3), и 20. септембра 2018. године у Београду, од 9 до 17.00 часова (просторије Службе I Филијале за град Београд на Новом Београду, Булевар уметности 10).
На овим разговорима ће саветодавци из немачког Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и РФ ПИО Србије пружити бесплатну правну помоћ лицима која остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између наше земље и Немачке.
Сви заинтересовани обавезно треба да пријаве учешће и да закажу термин доласка на број телефона 011/2030-745.
Приликом доласка треба понети сву документацију у вези са осигурањем и лична документа.
 
4. 9. 2018. - Зрењанин: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Средњобанатског управног округа да ће од сутра, 5. септембра, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери Зрењанина могу преузети пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у Филијали РФ ПИО Зрењанин, Краља А. I Карађорђевића 2a, у малој сали на другом спрату.
Пензионери Нове Црње, Сечња и Житишта моћи ће да преузму своје картице уторком и петком, од 8 до 15 часова. Своје картице пензионери Нове Црње ће преузимати у Испостави Филијале Зрењанин у Новој Црњи, на адреси ЈНА бр. 113. Пензионери Сечња могу да преузму пензионерске картице у Испостави Филијале Зрењанин у Сечњу, Вожда Карађорђа 51, док ће пензионери Житишта добијати своје картице Испостави Филијале Зрењанин у Житишту, Цара Душана 15.
Такође од 8 до 15 часова,пензионери Новог Бечеја могу преузети картице понедељком и четвртком, у Испостави Филијале Зрењанин у Новом Бечеју, Маршала Тита 17.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
4. 9. 2018. - Крушевац: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Расинског управног округа да ће од сутра, 5. септембра, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери Крушевца, Александровца, Бруса и Трстеника могу преузети пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова. Пензионери Крушевца преузимају картице у Филијали РФ ПИО Крушевац, у канцеларији бр.14, на адреси Видовданска 28. Пензионери Александровца могу преузети своје картице у Испостави Филијале Крушевац у Александровцу, Трг ослобођења б.б. Корисници из Бруса преузимају своје пензионерске картице у Испостави Филијале Крушевац у Брусу, Мике Ђорђевића 7, а пензионери из Трстеника могу добити своје картице у Испостави Филијале Крушевац у Трстенику, Вука Караџића 21.
Пензионерима Варварина картице су доступне за преузимање од уторка до четвртка, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Крушевац у Варварину, Слободе б.б. Пензионери Ћићевца могу преузети своје картице понедељком и петком, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Крушевац у Ћићевцу, Карађорђева б.б.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
21. 8. 2018. - Пирот: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Пирота, као и пензионере из Бабушнице, Беле Паланке и Димитровграда да ће од среде 22. августамоћи да преузимају своје пензионерске картице.
Пензионери са пребивалиштем у Пироту, преузимаће своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова, у Филијали РФ ПИО Пирот, Српских владара 94, у канцеларији бр. 6.
Пензионери са пребивалиштем у Бабушници преузимаће своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова,  у Испостави Филијале Пирот у Бабушници, Саше Ивковића 22.
Пензионери Беле Паланкепреузимаћепензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Пирот у Белој Паланци, Српских владара б.б., док ће пензионери са пребивалиштем у Димитровграду своје пензионерске картице преузимати понедељком, уторком и средом, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Пирот у Димитровграду, Балканска б.б.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
10. 8. 2018. - Нови Пазар: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Новог Пазара, као и пензионере из Сјенице и Тутина да ће од 13. августа моћи да преузимају своје пензионерске картице.
Пензионери са пребивалиштем у Новом Пазару, преузимаће своје пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова у Филијали РФ ПИО Нови Пазар, 28. новембра б.б.
Пензионери са пребивалиштем у Сјеници преузимаће своје пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова у Испостави Филијале Нови Пазар у Сјеници, Милорада Јовановића 28, док ће пензионери Тутина своје пензионерске картице преузимати четвртком, од 8 до 15 часова у Испостави Филијале Нови Пазар у Тутину, Пештерска б.б.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
10. 8. 2018. - Бор: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Бора, као и пензионере из Кладова, Неготина и Мајданпека да ће од 13. августа моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Бору, преузимаће своје пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Бор, Моше Пијаде 16.
Пензионери са пребивалиштем у Кладову преузимаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Бор у Кладову, 22. септембра 48.
Пензионери Неготина преузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Бор у Неготину, Бадњевска 3, док ће пензионери са пребивалиштем у Мајданпеку своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Бор у Мајданпеку, Пролетерска 35.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
10. 8. 2018. - Ужице: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Ужица, као и пензионере из Ариља, Пожеге, Косјерића, Бајине Баште, Чајетине, Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља да ће од 13. августа моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Ужицу, преузимаће своје пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Ужице, Омладинска 22.
Пензионери са пребивалиштем у Пожеги преузимаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Ужице у Пожеги, Војводе Мишића 12, док ће пензионери из Ариља своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ужице у Ариљу, Војводе Степе 4.
Пензионери Косјерића преузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Ужице у Косјерићу, Олге Грбић 5, док ће пензионери са пребивалиштем у Бајиној Башти своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ужице у Бајиној Башти, Рајка Тадића 20.
Пензионери са пребивалиштем у Чајетини преузимаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Ужице у Чајетини, Омладинска б.б., док ће пензионери из Нове Вароши своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ужице у Новој Вароши, Карађорђева 32.
Пензионери Прибоја преузимаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Ужице у Прибоју, Драгољуба Савића 39, док ће пензионери са пребивалиштем у Пријепољу своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ужице у Пријепољу, Валтерова 44.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
 3. 8. 2018. - Ниш: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Ниша, као и пензионере из Алексинца, Дољевца, Гаџин Хана, Мерошине, Ражња и Сврљига да ће од 6. августа моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Нишу преузимаће картице у Филијали РФ ПИО Ниш, Пријездина 1, на 2. спрату у канцеларији 32.
Пензионери Алексинца преузимаће пензионерске картице у Служби Филијале Ниш у Алексинцу, Дракчета Миловановића 4, док ће пензионери са пребивалиштем у Дољевцу своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ниш у Дољевцу, Николе Тесле б.б.
Пензионери Гаџин Хана ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Ниш у Гаџин Хану, Милоша Обилића б.б., док ће пензионери са пребивалиштем у Мерошини своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ниш у Мерошини, Цара Лазара б.б.
Пензионери Ражња моћи ће да преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Ниш у Ражњу, Новоразањска 67, док ће пензионери Сврљига своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Ниш у Сврљигу, Боре Прице 1.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
31. 7. 2018. - Краљево: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Краљева, као и пензионере из Рашке и Врњачке Бање да ће од 1. августа моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионерима са пребивалиштем у Краљеву, пензионерске картице ће уручивати запослени Филијале РФ ПИО Краљево, у просторијама Општинске организације пензионера Краљево, Хероја Маричића 77.
Пензионери Рашке преузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Краљево у Рашкој, Ибарска 3/2, док ће пензионери са пребивалиштем у Врњачкој Бањи своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Краљево у Врњачкој Бањи, Краљевачка 3.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
27. 7. 2018. - Врање: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Врања, као и пензионере из општина Владичин Хан, Сурдулица, Трговиште, Бујановац и Прешево да ће од 30. јула моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова, док ће пензионери са територије Босилеграда своје пензионерске картице моћи да преузму од 20. августа, такође сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Врању преузимаће своје пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Врање, Трг Републике 3.
Пензионери Владичиног Хана преузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Врање у Владичином Хану, Николе Тесле б.б., док ће пензионери са пребивалиштем у Сурдулици своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Врање у Сурдулици, Милоша Обилића 1.
Пензионери Трговишта ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Врање у Трговишту, Лењинова 2, док ће пензионери са пребивалиштем у Бујановцу своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Врање у Бујановцу, Карађорђа Петровића лам. Ц.
Пензионери Прешева ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Врање у Прешеву, Васе Смајевића б.б.
Пензионери на територији општине Босилеград моћи ће да преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Врање у Босилеграду, Георги Димитрова б.б., али од 20. августа.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
20. 7. 2018. - Чачак: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Чачка, као и пензионере из општина Ивањице, Горњег Милановца и Лучана да ће од 23. јула моћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Чачку преузимаће картице у Филијали РФ ПИО Чачак, Градско шеталиште 85.
Пензионери Горњег Милановца преузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Чачак у Горњем Милановцу, Тихомира Матијевића 3, док ће пензионери са пребивалиштем у Ивањици своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Чачак у Ивањици, Мркочевац б.б.
Пензионери са пребивалиштем у Лучанима, своје пензионерске картице ће преузимати у Испостави Филијале Чачак у Лучанима, Југословенске армије 20.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
20. 7. 2018. - Сремска Митровица: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Сремске Митровице, као и пензионере из општина Старe Пазовe, Инђијe, Румe и Шида да ће од 23. јуламоћи да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Сремској Митровици преузимаће картице у Филијали РФ ПИО Сремска Митровица, Светог Димитрија 2.
Пензионери Старе Пазовепреузимаћепензионерске картице у Служби Филијале Сремска Митровица у Старој Пазови, Ћирила и Методија 18, док ће пензионери са пребивалиштем у Инђији своје пензионерске картице преузимати у просторији Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање у Инђији, Војводе Степе 16.
Пензионери Шида ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Сремска Митровица у Шиду, Светог Саве 40, док ће пензионери са пребивалиштем у Руми своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Сремска Митровица у Руми, ЈНА 164.
Пензионери на територији општине Пећинци моћи ће да преузимају пензионерске картице у Удружењу пензионера у Пећинцима, Јове Негушевића 6, од 9 до 15 часова, у периоду од: 23. 7. 2018. до 27. 7. 2018.године, док ће након тога, пензионерксе картице преузимати у Испостави Филијале Сремска Митровица у Руми, ЈНА 164.
Пензионери на територији општине Ириг моћи ће да преузимају пензионерске картице у Удружењу пензионера Ириг, Војводе Путника 39, од 9 до 15 часова, у периоду од: 30. 7. 2018. до 3. 8. 2018.године, док ће након тога, пензионерксе картице преузимати у Испостави Филијале Сремска Митровица у Руми, ЈНА 164.
 
18. 7. 2018. - Шабац: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Шапца и Лознице, као и пензионере из општина Богатић, Владимирци, Коцељева, Мали Зворник, Крупањ и Љубовије да ће од сутра 19. јула моћи да преузимају своје пензионерске картице. 
Пензионери са пребивалиштем у Шапцу моћи ће да преузму пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Шабац, Војводе Мишића 9, на 4. спрату на шалтерима број 1 и 2, сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери Лознице ће своје пензионерске картице преузимати у Служби Филијале Шабац у Лозници,Владе Зечевића 4, на 2. спрату у канцеларији број 11, такође сваког радног дана, али од 8 до 12 часова.
Пензионери Богатића ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Шабац у Богатићу, Мике Митровића 4, средом и четвртком, од 8 до 13 часова.
Пензионери Владимираца ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Шабац у Владимирцима, Светог Саве б.б., средом и четвртком, од 8 до 13 часова.
Пензионери Малог Зворника ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Шабац у Малом Зворнику, Дринска б.б., понедељком и четвртком, од 8 до 13 часова.
Пензионери Љубовије ће своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Шабац у Љубовији, Војводе Мишића 55, понедељком и петком, од 8 до 13 часова.
Пензионери Коцељеве ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Шабац у Коцељеви, Омладинска 12., средом и петком, од 8 до 13 часова.
Пензионери Крупња ће преузимати своје пензионерске картице у Испостави Филијале Шабац у Крупњу, Маршала Тита 59, сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
 
17. 7. 2018. Накнада погребних трошкова која се исплаћује фамилијама преминулих пензионера (или ономе ко је платио сахрану) у јулу, августу и септембру 2018. године износиће 37.496 динара за кориснике пензија свих категорија.
 
11. 7. 2018. - Панчево: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Панчева и панчевачких општина да ће од 12. јула моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери са пребивалиштем у Панчеву моћи ће да преузму пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Панчево, Трг мученика 6а ,сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери Алибунара ће своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Панчево у Алибунару, Трг слободе 4, уторком и четвртком, од 8 до 14 часова.
Пензионери Ковачице моћи ће преузети своје пензионерске картице у Испостави Филијале Панчево у Ковачици, Чапловичова 13, понедељком и средом, од 8 до 14 часова, док ће пензионери Ковина своје пензионерске картице преузимати у Испостави Филијале Панчево у Ковину, Цара Лазара 85, уторком и петком, од 8 до 14 часова.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
11. 7. 2018. - Ваљево: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Ваљева и ваљевских општина да ће од 12. јула моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери са пребивалиштем у Ваљеву могу преузети пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Ваљево, Проте Матеје 4 ,сваког радног дана од 8 до 15 часова.
Пензионери Уба, Лајковца и Љига моћи ће да преузму своје картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова. Корисници из Убамогу преузети пензионерске картице у Испостави Филијале Ваљево у Убу, Краља Петра I 31. Своје картице пензионери Лајковца ће преузимати у Испостави Филијале Ваљево у Лајковцу,Кнеза Милоша 3. Пензионери Љига могу да преузму пензионерске картице у Испостави Филијале Ваљево у Љигу, Светог Деспота Стефана 1.
Пензионери Мионице ће своје картице преузимати средом од 8 до 15 часова у Испостави Филијале Ваљево у Мионици, Мите Ракића 1, док ће пензионери Осечине своје картице моћи да преузму четвртком од 8 до 15 часова у Испостави Филијале Ваљево у Осечини, Браће Недића 20.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
3. 7. 2018. - Крагујевац: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Шумадијског округа да ће од данас, 3. јула, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери Крагујевца, Аранђеловца, Баточине, Кнића, Лапова, Раче и Тополе моћи ће да преузму своје картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова. 
Пензионери са пребивалиштем у Крагујевцу моћи ће да преузму пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Крагујевац, Лепенички булевар 9a, у великој сали на 4. спрату. Своје картице пензионери Аранђеловца ће преузимати у Испостави Филијале Крагујевац у Аранђеловцу, на адреси Књаза Милоша 163. Корисници пензија из Баточине моћи ће да преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Крагујевац у Баточини, Карађорђев трг 5, а корисници из Kнића у Испостави Филијале Крагујевац у Книћу. Пензионери Лапова добијаће своје картице у Испостави Филијале Крагујевац у Лапову, Иве Андрића 9, док пензионери Раче могу преузети своје картице у Испостави Филијале Крагујевац у Рачи, на адреси Слободана Маузера б.б. Корисници пензија са пребивалиштем у Тополи добијаће своје пензионерске картице у Испостави Филијале Крагујевац у Тополи, Принца Томислава Карађорђевића б.б.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
25. 6. 2018. - Прокупље: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из општина Прокупље, Житорађа, Блаце и Куршумлија да ћеод данас, 25. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице.
Пензионери са пребивалиштем у Прокупљу преузимаће пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у Филијали РФ ПИО Прокупље, на адреси XXI српске дивизије 49, у канцеларији број 7. Корисници из Житорађе своје пензионерске картице могу преузимати у истом режиму рада у Испостави Филијале Прокупље у Житорађи, Топличких хероја 10. Пензионери из Блаца могу добити своје пензионерске картице такође сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Прокупље у Блацу, Светог Саве б.б. Корисницима на територији општине Куршумлија картице су доступне за преузимањепонедељком и четвртком, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Прокупље у Куршумлији, Косте Војиновића 6а.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
25. 6. 2018. - Смедерево: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из Смедерева и општина Смедеревска Паланка и Велика Плана да ћеод данас, 25. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Смедереву преузимаће картицеу Дому пензионера у Смедереву, Ивана Гундулића 3. Корисницима на територији општине Смедеревска Паланка картице су доступне за преузимањеу Испостави Филијале Смедерево у Смедеревској Паланци, Трг хероја 6, док ће своје картице корисници са пребивалиштем у Великој Плани преузимати у Испостави Филијале Смедерево у Великој Плани, Николе Пашића 1.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
11. 6. 2018. - Бачка Паланка: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере општина Бачка Паланка и Бач да ће од понедељка, 11. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери са пребивалиштем у Бачкој Паланки преузимаће своје картице у Филијали РФ ПИО Бачка Паланка, Жарка Зрењанина 72, сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у канцеларији 111.
Такође од 8 до 15 часова, пензионери Бача моћи ће да преузимају своје картице у Испостави Филијале Бачка Паланка у Бачу, Зорана Ђинђића 2, понедељком и уторком.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
7. 6. 2018. - Врбас: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере са територије општине Врбас, да ће од сутра, 8. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери са пребивалиштем у Врбасу преузимаће своје картице у Филијали РФ ПИО Врбас, Маршала Тита 78a, сваког радног дана, од 8 до 15 часова, у канцеларији 11. 
Од 8 до 15 часова, сваког радног дана, корисници пензија са пребивалиштем у Бечеју, преузимаће своје картице у Служби Филијале Бечеј, Милоша Црњанског 39, док ће пензионери у Србобрану моћи да преузму картице уторком и четвртком, у Испостави Филијале Врбас, Карађорђева 1, такође од 8 до 15 часова.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
6. 6. 2018. - Пожаревац: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Пожаревца и пожаревачких општина да ће од сутра, 7. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери Пожаревца, Голупца, Кучева, Петровца, Великог Градишта и Жагубице моћи ће да преузму своје картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова.
Пензионери са пребивалиштем у Пожаревцу преузимаће пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Пожаревац, Трг Радомира Вујовића 1, у канцеларији број 1. Своје картице пензионери Голупца ће преузимати у Испостави Филијале Пожаревац у Голупцу, Зајечарска б.б. Корисници пензија из Кучева моћи ће да преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Пожаревац у Кучеву, Жике Поповића 46. Корисници из Петровца своје пензионерске картице добиће у Испостави Филијале Пожаревац у Петровцу, Осмог октобра 6, а Великог Градишта у Испостави Филијале Пожаревац у Великом Градишту, Кнеза Лазара 9. Пензионери Жагубицепреузимаће пензионерске картице у Испостави Филијале Пожаревац у Жагубици, 23. дивизија 2.
Такође од 8 до 15 часова,пензионери Жабара могу четвртком да преузму своје пензионерске картице у Испостави Филијале Пожаревац, у Жабарима, Кнеза Милоша 117, а корисници пензија из Малог Црнића уторком, у Испостави Филијале Пожаревац, у Малом Црнићу.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
6. 6. 2018. - Ћуприја: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере са територије општине Ћуприја да могу да преузимају своје пензионерске картице, сваког радног дана, од 7:30 до 15:30 часова.
Пензионери Ћуприје могу преузети пензионерске картице у Филијале РФ ПИО Ћуприја, Трг слободе 1, у канцеларији број 5. Корисници пензије са пребивалиштем у Јагодини преузимају своје картице у Служби Филијале Ћуприја у Јагодини, Кнегиње Милице 90, у канцеларији број 1. Пензионери Деспотовца могу да преузму пензионерске картице у Испостави Филијале Ћуприја у Деспотовцу, Стевана Синђелића б.б; у канцеларији број 4. Корисници из Параћина могу преузети пензионерске картице у Испостави Филијале Ћуприја у Параћину, Николе Пашића б.б; у канцеларији број 3.Пензионери Рековца преузимају пензионерске картице у Испостави Филијале Ћуприја у Рековцу, Краља Петра I 55, у канцеларији број 1, а из Свилајнца у Испостави Филијале Ћуприја у Свилајнцу, Трг слободе 1, у канцеларији број 1.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
6 .6. 2018. - Лесковац: Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из града Лесковца и лесковачких општина да ће од данас, 6. јуна, моћи да преузимају своје пензионерске картице. Пензионери са пребивалиштем у Лесковцу могу преузети пензионерске картице у Филијали РФ ПИО Лесковац, Пана Ђукића б.б; у соби број 3, сваког радног дана од 8 до 15 часова, према следећем распореду: понедељком ће пензионерске картице преузимати корисници чија презимена почињу на словa од А до Д; уторком од Ђ до К; средом од Л до Н; четвртком од Њ до С, док ће петком картице моћи да преузму пензионери чија презимена почињу од слова Т до Ш, као и они чија презимена почињу на W, X, Y, Z и Q.
Пензионери Црне Траве, Лебана, Власотинца моћи ће да преузму своје картице сваког радног дана, од 8 до 15 часова. Корисници из Црне Травемогу преузети пензионерске картице у Испостави Филијале Лесковац у Црној Трави, Црна Трава б.б. Своје картице пензионери Власотинца ће преузимати у Испостави Филијале Лесковац у Власотинцу, Немањина 58. Пензионери Лебана могу да преузму пензионерске картице у Испостави Филијале Лесковац у Лебану, Цара Душана 55.
Такође од 8 до 15 часова,пензионери Бојника и Медвеђе могу преузети своје пензионерске картице, од уторка до петка. Пензионери Бојника добијају картице у Испостави Филијале Лесковац у Бојнику, Трг слободе 1, а корисници из Медвеђе у Испостави Филијале Лесковац у Медвеђи, Јабланичка 63.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподелепензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
 
23. 4. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере из београдских општина Барајево, Вождовац, Сопот, Врачар, Палилула, Савски венац, Звездара, Стари град, Раковица, да су им картице одштампане и да ће од сутра, 24. априла моћи да их преузимају у Филијали за град Београд, Немањина 30, сваког радног дана од 8 до 15 часова, на следећи начин: понедељком ће пензионерске картице преузимати корисници чија презимена почињу на словa од А до Д; уторком од Ђ до К; средом од Л до Н; четвртком од Њ до С, док ће петком картице моћи да преузму пензионери чија презимена почињу од слова Т до Ш, као и они чија презимена почињу на W, X, Y, Z и Q.
У случају да је неко од корисника из објективних разлога спречен да подигне своју картицу у складу са утврђеним распоредом, то ће моћи да учини накнадно, у данима одређеним према почетном слову презимена.
Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по Пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу.
Након израде и расподеле Пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради Пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године.
Уколико се картице буду преузимале у складу са утврђеним распоредом, сви корисници ће моћи у најкраћем року да их подигну.
Подсећамо да пензионери осталих београдских општина већ подижу своје картице на следећим адресама: Нови Београд, Земун и Сурчин – у Булевару уметности 10 на Новом Београду, Чукарица – у Испостави Стругарска 1а, Лазаревац – у Испостави Карађорђева 17, Младеновац – у Испостави Николе Пашића 27, Обреновац – у Испостави Шеста 10ц, Гроцка – у Испостави Народних хероја 3а.
 
10. 4. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа осигуранике који имају стаж осигурања навршен у Србији и Аустрији и кориснике права из пензијског и инвалидског осигурања остварених применом билатералног споразума о социјалном осигурању, да се међународни дани разговора са Аустријом одржавају 17. априла 2018. године у Новом Саду, од 9 до 17.00 часова (просторије РФ ПИО Филијале Нови Сад, Житни трг 3), и 18. априла 2018. године у Београду, од 9 до 17.00 часова (просторије Службе I Филијале за град Београд на Новом Београду, Булевар уметности 10).
На овим разговорима ће саветодавци из аустријског Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и РФ ПИО Србије пружити бесплатну правну помоћ лицима која остварују права из пензијског и инвалидског осигурања применом споразума из области социјалног осигурања закљученог између наше земље и Аустрије.
Сви заинтересовани обавезно треба да пријаве учешће и да закажу термин доласка на број телефона 011/2030-745.
Приликом доласка треба понети сву документацију у вези са осигурањем и лична документа.
 
10. 4. 2018. Накнада погребних трошкова која се исплаћује фамилијама преминулих пензионера (или ономе ко је платио сахрану) у априлу, мају и јуну 2018. године износиће 37.469 динара за кориснике пензија свих категорија.
 
5. 4. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Младеновца, Лазаревца, Обреновца и Гроцке, да ће се расподела Пензионерских картица организовати у Испоставама Фонда ПИО, од 8 до 15 часова, почев од уторка 10. априла и то на следећим адресама:
Младеновац - ул. Николе Пашића бр. 27;
Лазаревац - ул. Карађорђева бр. 17;
Обреновац – ул. Шеста бр. 10ц;
Гроцка - ул. Народних хероја бр. 3а.
Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по Пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу.
Након израде и расподеле Пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради Пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године.
 
29. 3. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање је 28. марта расписао оглас којим позива пензионере да се јаве за одлазак на бесплатану десетодневну рехабилитацију у једној од 25 бања.
Право да се јаве на конкурс имају пензионери из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредника, чија пензија износи до 24.980,00 динара. Право да се јаве на оглас имају и пензионери који су то право остварили применом домаћих прописа и на основу међународних уговора (прерачунато по средњем курсу НБС за 31. 1. 2018. године, 1 евро = 118,7428 динара) под условом да збир тих пензија не прелази 24.980,00 динара. Уз ово, услов је да немају друга лична примања и да нису користили бесплатан боравак о трошку Фонда у последњих пет година. Уз пријаву прилаже се и последњи пензијски чек или Пензионерска картица (уколико је корисник већ примио), доказ о висини пензије остварене по међународним уговорима (извод банке или потврда иностраног носиоца социјалног осигурања), расположивa медицинскa документацијa и изјава где желе да користе рехабилитацију.
У бесплатану рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда. Фонд ће сносити трошкове за пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад, док ће и слепи пензионери који добију рехабилитацију о трошку Фонда имати и пратиоца коме ће боравак такође бити бесплатан.
Пријаве се подносе организацијама корисника пензија, према месту пребивалишта, а корисници са територије АП Косово и Метохија са пребивалиштем, односно боравиштем ван територије АП Косово и Метохија, пријаве подносе најближој филијали Фонда према месту пребивалишта, односно боравишта.
Ранг листа прави се посебно за пензионере из категорије запослених, самосталних делатности и пољопривредника, у оквиру тога ће постојати листе за старосне, инвалидске и породичне пензионере.
На редослед на ранг листи утицаће висина пензије, дужина стажа осигурања, дужина коришћења пензије, док ће корисници права на туђу негу и помоћ добијати додатних 10 бодова, а корисници породичне пензије (који су то право остварили као дете које није способно за самостални живот и рад) добијати додатних 5 бодова. Под једнаким условима, предност ће имати старији корисник пензије. Чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.
Пријаве на оглас се подносе закључно са 13. априлом 2018. године.
 
16. 3. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештава пензионере Новог Београда, Земуна и Сурчина, којима су картице одштампане, да ће се њихова расподеле у Служби 1 Филијале за град Београд, Булевар уметности 10, од 8 до 15 часова,организовати на следећи начин: понедељком ће пензионерске картице преузимати корисници чија презимена почињу на словa од А до Д; уторком од Ђ до К; средом од Л до Н; четвртком од Њ до С, док ће петком картице моћи да преузму пензионери чија презимена почињу од слова Т до Ш, као и они чија презимена почињу на W, X, Y, Z и Q.
У случају да је неко од корисника из објективних разлога спречен да подигне своју картицу у складу са утврђеним распоредом, то ће моћи да учини накнадно,у данима одређеним према почетном слову презимена.
Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по Пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке.
Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу.
Након израде и расподеле Пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради Пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године.
Уколико се картице буду преузимале у складу са утврђеним распоредом, сви корисници ће моћи у најкраћем року да их подигну.
 
7. 2. 2018. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсећа грађане који сами плаћају допринос за пензије да од уплате за јануар 2018. важе нове основице осигурања које су у односу на претходни период ниже за 0,1 одсто (због усклађивања са кретањем зарада у претходној години).
Грађани могу да се определе за једну од 13 основица осигурања, независно од стручне спреме коју имају. По Закону о доприносима за обавезно социјално осигурање, најнижа основица износи 35 одсто просечне републичке зараде за претходних 12 месеци почев од месеца новембра у години која претходи години за коју се утврђују и плаћају доприноси, што је 23,053 динара, а највиша пет просечних плата, односно 329,330 динара.
Допринос за пензијско и инвалидско осигурање је 26 одсто, што значи да ће се месечни издатак кретати у распону од 5,993.78 до 85,625.80 динара. Први пут од ове године уплате доприноса ће се примењивати од 1. јануара 2018. и важиће целе године.

Осигурање

Citaj mi

Права

Citaj mi

Прописи

Citaj mi

Статистика

Citaj mi