Radno vreme šalter sala filijala Fonda PIO - od 8 do 15 časova, izuzev Beogradske i Kragujevačke filijale, koje ponedeljkom rade produženo do 18 časova.  Šalter sala u Direkciji Fonda u Beogradu, Dr Aleksandra Kostića  9,  otvorena je za građane od 8 do 15 časova svakog radnog dana.   
Prosečan iznos penzije za januar 2020. godine iznosi 27.754 dinara. Podatak objavljen 24. februara 2020. godine.
Zbog tehničkih problema, Kontakt centar će u narednom periodu otežano raditi. Hvala na razumevanju.
Zbog rekonstrukcije poslovne zgrade, Filijala Fonda PIO u Ćupriji privremeno je izmeštena na novu lokaciju u ulici Cara Lazara broj 2.
Od 1. januara 2019. godine ukinuta je obaveza poslodavaca da Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje podnose prijave podataka za matičnu evidenciju. U skladu sa navedenim, poslodavci ne podnose prijave M-4 za 2018. i kasnije godine i prijave M-UN za 2019. i kasnije godine. Detaljnije...
Fond PIO je omogućio građanima da elektronski podnesu zahtev za dobijanje potvrda ili uverenja koja izdaje RF PIO. Web-aplikacija e-Zahtevi služi za elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje potvrda i uverenja, putem interneta. Zahtevi se podnose matičnoj filijali Fonda u mestu u kojem korisnik ili osiguranik boravi. Detaljnije uputstvo za upotrebu web aplikacije e-Zahtevi za potvrde/uverenja može se pogledati na sajtu RF PIO a za sva eventualna pitanja zainteresovani mogu da se obrate i Kontakt centru na brojeve telefona 0700/017-017 ili 011/3060-680, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Potvrde i uverenja o podacima unetim u matičnu evidenciju osiguranika i matičnu evidenciju korisnika RF PIO mogu podići i druga lica, ukoliko za podnosioca zahteva dostave popunjenu i potpisanu Izjavu o saglasnosti osiguranika, odnosno Izjavu o saglasnosti korisnika i ličnu kartu.

Isplatа penzija

Citaj mi
 Kategorija penzionera  Penzija za  Datum isplate
 Zaposleni  I deo za februar 
 10. mart - preko tekućih računa 
 11. mart - na kućne adrese i na šalterima pošta 
 Samostalne delatnosti  februar
 3. mart - preko tekućih računa 
 3. mart - na kućne adrese i na šalterima pošta 
 Poljoprivredni  februar
 5. mart - preko tekućih računa
 5. mart - na kućne adrese i na šalterima pošta
 Vojni  februar
 5. mart - preko tekućih računa
 5. mart - na kućne adrese i na šalterima pošta
 Republike bivše SFRJ  januar  24. februar

Elektronski servisi

Citaj mi

Osiguranje

Citaj mi

Prava

Citaj mi

Propisi

Citaj mi

Statistika

Citaj mi
PENZIONERSKE KARTICE
HIMNA REPUBLIKE SRBIJE
Kontakt Centar RFPIO
Baner lat
 
  

Glas Osiguranika

brosurenLAT