Saopštenja

Citaj mi
28. 11. 2018. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštavaju korisnike penzija da će im, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, biti izvršena jednokratna isplata u iznosu od 3.000 dinara, i to 30. novembra 2018. godine uplatom na tekuće račune korisnika i na šaltere isporučnih pošta, a istog dana počeće i isplata na kućne adrese korisnika i trajaće nekoliko dana.
Jednokratnu isplatu izvršiće Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje svim korisnicima prava na penziju, korisnicima prava na privremenu naknadu invalida rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti (u skladu sa čl. 223. i 225. Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju) i invalidnoj deci korisnicima prava na privremenu naknadu, koji se zaključno sa 26. novembrom 2018. godine nalaze u evidenciji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za isplatu penzija, odnosno korisnicima prava na privremene naknade za novembar 2018. godine.
 
19. 11. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Bosni i Hercegovini i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora održavaju 4. decembra 2018. godine u Beogradu, od 9 do 17.00 časova (prostorije Službe I Filijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).
Na ovim razgovorima će savetodavci iz Fonda PIO Republike Srpske, Federalnog zavoda za mirovinsko/penzijsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH i RF PIO Republike Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Bosne i Hercegovine.
Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.
Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.
 
15. 10. 2018. Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera (ili onome ko je platio sahranu) u oktobru, novembru i decembru 2018. godine iznosiće 37.460 dinara za korisnike penzija svih kategorija.
 
28. 9. 2018. Zbog velikog interesovanja međunarodni dani razgovora za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju između Srbije i Hrvatske, osim 3. održaće se i 4. oktobra u Beogradu od 9 do 17.00 časova (prostorije Službe IFilijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).
Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.
Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.
 
21. 9. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća da je kraj septembra rok do kada učenici koji koriste porodične penzije, ako su stariji od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju, da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti. Studenti to moraju da učine do kraja oktobra. Na potvrde, koje se mogu predati lično ili poslati poštom filijali Fonda PIO koja im isplaćuje penziju, neophodno je upisati matični broj roditelja po kome se koristi penzija.
Učenici, inače, imaju pravo na porodičnu penziju do završetka školovanja, ali najkasnije do navršenih 20. godina života, odnosno studenti koji pohađaju visokoškolske ustanove do navršene 26 godine.
 
19. 9. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom održavaju 2. oktobra 2018. godine u Bačkoj Palanci, od 9 do 17.00 časova (prostorije RF PIO Filijale Bačka Palanka, Žarka Zrenjanina 72) i 3. oktobra 2018. godine u Beogradu, od 9 do 17.00 časova (prostorije Službe IFilijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).
Na ovim razgovorima će savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Hrvatske.
Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.
Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.
 
7. 9. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Nemačkoj i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Nemačkom održavaju 18. i 19. septembra 2018. godine u Novom Sadu, od 9 do 17.00 časova (prostorije RF PIO Filijale Novi Sad, Žitni trg 3), i 20. septembra 2018. godine u Beogradu, od 9 do 17.00 časova (prostorije Službe IFilijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).
Na ovim razgovorima će savetodavci iz nemačkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Nemačke.
Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.
Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta.
 
4. 9. 2018. - Zrenjanin: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Srednjobanatskog upravnog okruga da će od sutra, 5. septembra, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri Zrenjanina mogu preuzeti penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u Filijali RF PIO Zrenjanin, Kralja A. I Karađorđevića 2a, u maloj sali na drugom spratu.
Penzioneri Nove Crnje, Sečnja i Žitišta moći će da preuzmu svoje kartice utorkom i petkom, od 8 do 15 časova. Svoje kartice penzioneri Nove Crnje će preuzimati u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Novoj Crnji, na adresi JNA br. 113. Penzioneri Sečnja mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Sečnju, Vožda Karađorđa 51, dok će penzioneri Žitišta dobijati svoje kartice Ispostavi Filijale Zrenjanin u Žitištu, Cara Dušana 15.
Takođe od 8 do 15 časova,penzioneri Novog Bečeja mogu preuzeti kartice ponedeljkom i četvrtkom, u Ispostavi Filijale Zrenjanin u Novom Bečeju, Maršala Tita 17.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
4. 9. 2018. - Kruševac:  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Rasinskog upravnog okruga da će od sutra, 5. septembra, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri Kruševca, Aleksandrovca, Brusa i Trstenika mogu preuzetipenzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Penzioneri Kruševca preuzimaju kartice u Filijali RF PIO Kruševac, u kancelariji br.14, na adresi Vidovdanska 28. Penzioneri Aleksandrovca mogu preuzeti svoje kartice u Ispostavi Filijale Kruševac u Aleksandrovcu, Trg oslobođenja b.b. Korisnici iz Brusa preuzimaju svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kruševac u Brusu, Mike Đorđevića 7, a penzioneri iz Trstenika mogu dobiti svoje kartice u Ispostavi Filijale Kruševac u Trsteniku, Vuka Karadžića 21.
Penzionerima Varvarina kartice su dostupne za preuzimanje od utorka do četvrtka, od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Kruševac u Varvarinu, Slobode b.b. Penzioneri Ćićevca mogu preuzeti svoje kartice ponedeljkom i petkom, od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Kruševac u Ćićevcu, Karađorđeva b.b.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
21. 8. 2018. - Pirot:  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Pirota, kao i penzionere iz Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada da će od srede 22. avgustamoći da preuzimaju svoje penzionerske kartice.
Penzioneri sa prebivalištem u Pirotu, preuzimaće svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, u Filijali RF PIO Pirot, Srpskih vladara 94, u kancelariji br. 6.
Penzioneri sa prebivalištem u Babušnici preuzimaće svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova,  u Ispostavi Filijale Pirot u Babušnici, Saše Ivkovića 22.
Penzioneri Bele Palankepreuzimaćepenzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Pirot u Beloj Palanci, Srpskih vladara b.b., dok će penzioneri sa prebivalištem u Dimitrovgradu svoje penzionerske kartice preuzimati ponedeljkom, utorkom i sredom, od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Pirot u Dimitrovgradu, Balkanska b.b.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodelepenzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradipenzionerskih kartica zanovekorisnike,koji su uključeni u isplatu posle 26. februara2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
10. 8. 2018. - Novi Pazar:  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Novog Pazara, kao i penzionere iz Sjenice i Tutina da će od 13. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice.
Penzioneri sa prebivalištem u Novom Pazaru, preuzimaće svoje penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova u Filijali RF PIO Novi Pazar, 28. novembra b.b.
Penzioneri sa prebivalištem u Sjenici preuzimaće svoje penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Novi Pazar u Sjenici, Milorada Jovanovića 28, dok će penzioneri Tutina svoje penzionerske kartice preuzimati četvrtkom, od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Novi Pazar u Tutinu, Pešterska b.b.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
10. 8. 2018. - Bor:  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Bora, kao i penzionere iz Kladova, Negotina i Majdanpeka da će od 13. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.Penzioneri sa prebivalištem u Boru, preuzimaće svoje penzionerske kartice u Filijali RF PIO Bor, Moše Pijade 16.
Penzioneri sa prebivalištem u Kladovu preuzimaće svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Bor u Kladovu, 22. septembra 48.
Penzioneri Negotina preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Bor u Negotinu, Badnjevska 3, dok će penzioneri sa prebivalištem u Majdanpeku svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Bor u Majdanpeku, Proleterska 35.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
10. 8. 2018. - Užice: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Užica, kao i penzionere iz Arilja, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja i Prijepolja da će od 13. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Užicu, preuzimaće svoje penzionerske kartice u Filijali RF PIO Užice, Omladinska 22.
Penzioneri sa prebivalištem u Požegi preuzimaće svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Užice u Požegi, Vojvode Mišića 12, dok će penzioneri iz Arilja svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Užice u Arilju, Vojvode Stepe 4.
Penzioneri Kosjerića preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Užice u Kosjeriću, Olge Grbić 5, dok će penzioneri sa prebivalištem u Bajinoj Bašti svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Užice u Bajinoj Bašti, Rajka Tadića 20.
Penzioneri sa prebivalištem u Čajetini preuzimaće svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Užice u Čajetini, Omladinska b.b., dok će penzioneri iz Nove Varoši svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Užice u Novoj Varoši, Karađorđeva 32.
Penzioneri Priboja preuzimaće svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Užice u Priboju, Dragoljuba Savića 39, dok će penzioneri sa prebivalištem u Prijepolju svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Užice u Prijepolju, Valterova 44.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
3. 8. 2018. - Niš: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Niša, kao i penzionere iz Aleksinca, Doljevca, Gadžin Hana, Merošine, Ražnja i Svrljiga da će od 6. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Nišu preuzimaće kartice u Filijali RF PIO Niš, Prijezdina 1, na 2. spratu u kancelariji 32.
Penzioneri Aleksinca preuzimaće penzionerske kartice u Službi Filijale Niš u Aleksincu, Drakčeta Milovanovića 4, dok će penzioneri sa prebivalištem u Doljevcu svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Doljevcu, Nikole Tesle b.b.
Penzioneri Gadžin Hana će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Niš u Gadžin Hanu, Miloša Obilića b.b., dok će penzioneri sa prebivalištem u Merošini svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Merošini, Cara Lazara b.b.
Penzioneri Ražnja moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Niš u Ražnju, Novorazanjska 67, dok će penzioneri Svrljiga svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Niš u Svrljigu, Bore Price 1.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
31. 7. 2018. - Raška: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Kraljeva, kao i penzionere iz Raške i Vrnjačke Banje da će od 1. avgusta moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzionerima sa prebivalištem u Kraljevu, penzionerske kartice će uručivati zaposleni Filijale RF PIO Kraljevo, u prostorijama Opštinske organizacije penzionera Kraljevo, Heroja Maričića 77.
Penzioneri Raške preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kraljevo u Raškoj, Ibarska 3/2, dok će penzioneri sa prebivalištem u Vrnjačkoj Banji svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Kraljevo u Vrnjačkoj Banji, Kraljevačka 3.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
27. 7. 2018. - Vranje: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Vranja, kao i penzionere iz opština Vladičin Han, Surdulica, Trgovište, Bujanovac i Preševo da će od 30. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, dok će penzioneri sa teritorije Bosilegrada svoje penzionerske kartice moći da preuzmu od 20. avgusta, takođe svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Vranju preuzimaće svoje penzionerske kartice u Filijali RF PIO Vranje, Trg Republike 3.
Penzioneri Vladičinog Hana preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Vranje u Vladičinom Hanu, Nikole Tesle b.b., dok će penzioneri sa prebivalištem u Surdulici svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Vranje u Surdulici, Miloša Obilića 1.
Penzioneri Trgovišta će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Vranje u Trgovištu, Lenjinova 2, dok će penzioneri sa prebivalištem u Bujanovcu svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Vranje u Bujanovcu, Karađorđa Petrovića lam. C.
Penzioneri Preševa će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Vranje u Preševu, Vase Smajevića b.b.
Penzioneri na teritoriji opštine Bosilegrad moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Vranje u Bosilegradu, Georgi Dimitrova b.b., ali od 20. avgusta.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
20. 7. 2018. - Čačak: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Čačka, kao i penzionere iz opština Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Lučana da će od 23. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Čačku preuzimaće kartice u Filijali RF PIO Čačak, Gradsko šetalište 85.
Penzioneri Gornjeg Milanovca preuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Čačak u Gornjem Milanovcu, Tihomira Matijevića 3, dok će penzioneri sa prebivalištem u Ivanjici svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Čačak u Ivanjici, Mrkočevac b.b.
Penzioneri sa prebivalištem u Lučanima, svoje penzionerske kartice će preuzimati u Ispostavi Filijale Čačak u Lučanima, Jugoslovenske armije 20.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
20. 7. 2018. - Sremska Mitrovica: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Sremske Mitrovice, kao i penzionere iz opština Stare Pazove, Inđije, Rume i Šida da će od 23. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Sremskoj Mitrovici preuzimaće kartice u Filijali RF PIO Sremska Mitrovica, Svetog Dimitrija 2.
Penzioneri Stare Pazove preuzimaće penzionerske kartice u Službi Filijale Sremska Mitrovica u Staroj Pazovi, Ćirila i Metodija 18, dok će penzioneri sa prebivalištem u Inđiji svoje penzionerske kartice preuzimati u prostoriji Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Inđiji, Vojvode Stepe 16.
Penzioneri Šida će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Sremska Mitrovica u Šidu, Svetog Save 40, dok će penzioneri sa prebivalištem u Rumi svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Sremska Mitrovica u Rumi, JNA 164.
Penzioneri na teritoriji opštine Pećinci moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Udruženju penzionera u Pećincima, Jove Neguševića 6, od 9 do 15 časova, u periodu od: 23. 7. 2018. do 27. 7. 2018.godine, dok će nakon toga, penzionerkse kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Sremska Mitrovica u Rumi, JNA 164.
Penzioneri na teritoriji opštine Irig moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Udruženju penzionera Irig, Vojvode Putnika 39, od 9 do 15 časova, u periodu od: 30. 7. 2018. do 3. 8. 2018.godine, dok će nakon toga, penzionerkse kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Sremska Mitrovica u Rumi, JNA 164.
 
18. 7. 2018. - Šabac: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Šapca i Loznice, kao i penzionere iz opština Bogatić, Vladimirci, Koceljeva, Mali Zvornik, Krupanj i LJubovije da će od sutra 19. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. 
Penzioneri sa prebivalištem u Šapcu moći će da preuzmu  penzionerske kartice u Filijali RF PIO Šabac, Vojvode Mišića 9, na 4. spratu na šalterima broj 1 i 2, svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri Loznice će svoje penzionerske kartice preuzimati u Službi Filijale Šabac u Loznici,Vlade Zečevića 4, na 2. spratu u kancelariji broj 11, takođe svakog radnog dana, ali od 8 do 12 časova.
Penzioneri Bogatića će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Šabac u Bogatiću, Mike Mitrovića 4, sredom i četvrtkom, od 8 do 13 časova.
Penzioneri Vladimiraca će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Šabac u Vladimircima, Svetog Save b.b., sredom i četvrtkom, od 8 do 13 časova.
Penzioneri Malog Zvornika će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Šabac u Malom Zvorniku, Drinska b.b., ponedeljkom i četvrtkom, od 8 do 13 časova.
Penzioneri LJubovije će svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Šabac u LJuboviji, Vojvode Mišića 55, ponedeljkom i petkom, od 8 do 13 časova.
Penzioneri Koceljeve će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Šabac u Koceljevi, Omladinska 12., sredom i petkom, od 8 do 13 časova.
Penzioneri Krupnja će preuzimati svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Šabac u Krupnju, Maršala Tita 59, svakog radnog dana, od 8 do 15 časova.
 
17. 7. 2018. Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera (ili onome ko je platio sahranu) u julu, avgustu i septembru 2018. godine iznosiće 37.496 dinara za korisnike penzija svih kategorija.
 
11. 7. 2018. - Pančevo: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Pančeva i pančevačkih opština da će od 12. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri sa prebivalištem u Pančevu moći će da preuzmu penzionerske kartice u Filijali RF PIO Pančevo, Trg mučenika 6a ,svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri Alibunara će svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Pančevo u Alibunaru, Trg slobode 4, utorkom i četvrtkom, od 8 do 14 časova.
Penzioneri Kovačice moći će preuzeti svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Pančevo u Kovačici, Čaplovičova 13, ponedeljkom i sredom, od 8 do 14 časova, dok će penzioneri Kovina svoje penzionerske kartice preuzimati u Ispostavi Filijale Pančevo u Kovinu, Cara Lazara 85, utorkom i petkom, od 8 do 14 časova.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
11. 7. 2018. - Valjevo: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Valjeva i valjevskih opština da će od 12. jula moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri sa prebivalištem u Valjevu mogu preuzeti penzionerske kartice u Filijali RF PIO Valjevo, Prote Mateje 4 ,svakog radnog dana od 8 do 15 časova.
Penzioneri Uba, Lajkovca i LJiga moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Korisnici iz Uba mogu preuzeti penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Valjevo u Ubu, Kralja Petra I 31. Svoje kartice penzioneri Lajkovca će preuzimati u Ispostavi Filijale Valjevo u Lajkovcu,Kneza Miloša 3. Penzioneri LJiga mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Valjevo u LJigu, Svetog Despota Stefana 1.
Penzioneri Mionice će svoje kartice preuzimati sredom od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Valjevo u Mionici, Mite Rakića 1, dok će penzioneri Osečine svoje kartice moći da preuzmu četvrtkom od 8 do 15 časova u Ispostavi Filijale Valjevo u Osečini, Braće Nedića 20.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
3. 7. 2018. - Kragujevac: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Šumadijskog okruga da će od danas, 3. jula, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri Kragujevca, Aranđelovca, Batočine, Knića, Lapova, Rače i Topole moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. 
Penzioneri sa prebivalištem u Kragujevcu moći će da preuzmu penzionerske kartice u Filijali RF PIO Kragujevac, Lepenički bulevar 9a, u velikoj sali na 4. spratu. Svoje kartice penzioneri Aranđelovca će preuzimati u Ispostavi Filijale Kragujevac u Aranđelovcu, na adresi Knjaza Miloša 163. Korisnici penzija iz Batočine moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kragujevac u Batočini, Karađorđev trg 5, a korisnici iz Knića u Ispostavi Filijale Kragujevac u Kniću. Penzioneri Lapova dobijaće svoje kartice u Ispostavi Filijale Kragujevac u Lapovu, Ive Andrića 9, dok penzioneri Rače mogu preuzeti svoje kartice u Ispostavi Filijale Kragujevac u Rači, na adresi Slobodana Mauzera b.b. Korisnici penzija sa prebivalištem u Topoli dobijaće svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Kragujevac u Topoli, Princa Tomislava Karađorđevića b.b.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
25. 6. 2018. - Prokuplje: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz opština Prokuplje, Žitorađa, Blace i Kuršumlija da će od danas, 25. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice.
Penzioneri sa prebivalištem u Prokuplju preuzimaće penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u Filijali RF PIO Prokuplje, na adresi XXI srpske divizije 49, u kancelariji broj 7. Korisnici iz Žitorađe svoje penzionerske kartice mogu preuzimati u istom režimu rada u Ispostavi Filijale Prokuplje u Žitorađi, Topličkih heroja 10. Penzioneri iz Blaca mogu dobiti svoje penzionerske kartice takođe svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Prokuplje u Blacu, Svetog Save b.b. Korisnicima na teritoriji opštine Kuršumlija kartice su dostupne za preuzimanje ponedeljkom i četvrtkom, od 8 do 15 časova, u Ispostavi Filijale Prokuplje u Kuršumliji, Koste Vojinovića 6a.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
25. 6. 2018. - Smederevo: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz Smedereva i opština Smederevska Palanka i Velika Plana da će od danas, 25. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. 
Penzioneri sa prebivalištem u Smederevu preuzimaće kartice u Domu penzionera u Smederevu, Ivana Gundulića 3. Korisnicima na teritoriji opštine Smederevska Palanka kartice su dostupne za preuzimanje u Ispostavi Filijale Smederevo u Smederevskoj Palanci, Trg heroja 6, dok će svoje kartice korisnici sa prebivalištem u Velikoj Plani preuzimati u Ispostavi Filijale Smederevo u Velikoj Plani, Nikole Pašića 1.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
11. 6. 2018. - Bačka Palanka: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere opština Bačka Palanka i Bač da će od ponedeljka, 11. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri sa prebivalištem u Bačkoj Palanki preuzimaće svoje kartice u Filijali RF PIO Bačka Palanka, Žarka Zrenjanina 72, svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u kancelariji 111.
Takođe od 8 do 15 časova, penzioneri Bača moći će da preuzimaju svoje kartice u Ispostavi Filijale Bačka Palanka u Baču, Zorana Đinđića 2, ponedeljkom i utorkom.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
7. 6. 2018. - Vrbas: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere sa teritorije opštine Vrbas, da će od sutra, 8. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri sa prebivalištem u Vrbasu preuzimaće svoje kartice u Filijali RF PIO Vrbas, Maršala Tita 78a, svakog radnog dana, od 8 do 15 časova, u kancelariji 11. 
Od 8 do 15 časova, svakog radnog dana, korisnici penzija sa prebivalištem u Bečeju, preuzimaće svoje kartice u Službi Filijale Bečej, Miloša Crnjanskog 39, dok će penzioneri u Srbobranu moći da preuzmu kartice utorkom i četvrtkom, u Ispostavi Filijale Vrbas, Karađorđeva 1, takođe od 8 do 15 časova.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
6. 6. 2018. - Požarevac: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Požarevca i požarevačkih opština da ćeod sutra, 7. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri Požarevca, Golupca, Kučeva, Petrovca, Velikog Gradišta i Žagubice moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova.
Penzioneri sa prebivalištem u Požarevcu preuzimaće penzionerske kartice u Filijali RF PIO Požarevac, Trg Radomira Vujovića 1, u kancelariji broj 1. Svoje kartice penzioneri Golupca će preuzimati u Ispostavi Filijale Požarevac uGolupcu, Zaječarska b.b. Korisnici penzija iz Kučeva moći će da preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac u Kučevu, Žike Popovića 46. Korisnici iz Petrovca svoje penzionerske kartice dobiće u Ispostavi Filijale Požarevac u Petrovcu, Osmog oktobra 6, a Velikog Gradišta u Ispostavi Filijale Požarevac u Velikom Gradištu, Kneza Lazara 9. Penzioneri Žagubicepreuzimaće penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac u Žagubici, 23. divizija 2.
Takođe od 8 do 15 časova,penzioneri Žabara mogu četvrtkom da preuzmu svoje penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Požarevac, u Žabarima,Kneza Miloša 117, a korisnici penzija iz Malog Crnića utorkom,u Ispostavi Filijale Požarevac, u Malom Crniću.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodelepenzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradipenzionerskih kartica zanovekorisnike,koji su uključeni u isplatu posle 26. februara2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
6. 6. 2018. - Ćuprija: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere sa teritorije opštine Ćuprija da mogu da preuzimaju svoje penzionerske kartice, svakog radnog dana, od 7:30 do 15:30 časova.
Penzioneri Ćuprije mogu preuzeti penzionerske kartice u Filijale RF PIO Ćuprija, Trg slobode 1, u kancelariji broj 5. Korisnici penzije sa prebivalištem u Jagodini preuzimaju svoje kartice u Službi Filijale Ćuprija u Jagodini, Kneginje Milice 90, u kancelariji broj 1. Penzioneri Despotovca mogu da preuzmupenzionerske kartice u Ispostavi Filijale Ćuprija u Despotovcu, Stevana Sinđelića b.b; u kancelariji broj 4. Korisnici iz Paraćina mogu preuzeti penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Ćuprija uParaćinu, Nikole Pašića b.b; u kancelariji broj 3.Penzioneri Rekovca preuzimaju penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Ćuprija u Rekovcu, Kralja Petra I 55, u kancelariji broj 1, a iz Svilajnca u Ispostavi Filijale Ćuprija u Svilajncu, Trg slobode 1, u kancelariji broj 1.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodelepenzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradipenzionerskih kartica zanovekorisnike,koji su uključeni u isplatu posle 26. februara2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
6. 6. 2018. - Leskovac: Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz grada Leskovca i leskovačkih opština da ćeod danas, 6. juna, moći da preuzimaju svoje penzionerske kartice. Penzioneri sa prebivalištem u Leskovcu mogu preuzetipenzionerske kartice u Filijali RF PIO Leskovac, Pana Đukića b.b; u sobi broj 3, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, prema sledećem rasporedu: ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.
Penzioneri CrneTrave, Lebana, Vlasotinca moći će da preuzmu svoje kartice svakog radnog dana, od 8 do 15 časova. Korisnici iz CrneTravemogu preuzeti penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Leskovac uCrnoj Travi, Crna Trava b.b. Svoje kartice penzioneri Vlasotinca će preuzimati u Ispostavi Filijale Leskovac u Vlasotincu, Nemanjina 58. Penzioneri Lebana mogu da preuzmu penzionerske kartice u Ispostavi Filijale Leskovac u Lebanu, Cara Dušana 55.
Takođe od 8 do 15 časova,penzioneri Bojnika i Medveđe mogu preuzeti svoje penzionerske kartice, od utorka do petka. Penzioneri Bojnika dobijaju kartice u Ispostavi Filijale Leskovac u Bojniku, Trg slobode 1, a korisnici iz Medveđe u Ispostavi Filijale Leskovac u Medveđi, Jablanička 63.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodelepenzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradipenzionerskih kartica zanovekorisnike,koji su uključeni u isplatu posle 26. februara2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
 
23. 4. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere iz beogradskih opština Barajevo, Voždovac, Sopot, Vračar, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Stari grad, Rakovica, da su im kartice odštampane i da će od sutra, 24. aprila moći da ih preuzimaju u Filijali za grad Beograd, Nemanjina 30, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, na sledeći način: ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slova od A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od NJ do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Z i Q.
U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno, u danima određenim prema početnom slovu prezimena.
Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po Penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu.
Nakon izrade i raspodele Penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi Penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.
Ukoliko se kartice budu preuzimale u skladu sa utvrđenim rasporedom, svi korisnici će moći u najkraćem roku da ih podignu.
Podsećamo da penzioneri ostalih beogradskih opština već podižu svoje kartice na sledećim adresama: Novi Beograd, Zemun i Surčin – u Bulevaru umetnosti 10 na Novom Beogradu, Čukarica – u Ispostavi Strugarska 1a, Lazarevac – u Ispostavi Karađorđeva 17, Mladenovac – u Ispostavi Nikole Pašića 27, Obrenovac – u Ispostavi Šesta 10c, Grocka – u Ispostavi Narodnih heroja 3a.
 
10. 4. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Austriji i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Austrijom održavaju 17. aprila 2018. godine u Novom Sadu, od 9 do 17.00 časova (prostorije RF PIO Filijale Novi Sad, Žitni trg 3), i 18. aprila 2018. godine u Beogradu, od 9 do 17.00 časova (prostorije Službe I Filijale za grad Beograd na Novom Beogradu, Bulevar umetnosti 10).
Na ovim razgovorima će savetodavci iz austrijskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije.
Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.
Prilikom dolaska treba poneti svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem i lična dokumenta
.
10. 4. 2018. Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje familijama preminulih penzionera (ili onome ko je platio sahranu) u aprilu, maju i junu 2018. godine iznosiće 37.469 dinara za korisnike penzija svih kategorija.
 
5. 4. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Mladenovca, Lazarevca, Obrenovca i Grocke, da će se raspodela Penzionerskih kartica organizovati u Ispostavama Fonda PIO, od 8 do 15 časova, počev od utorka 10. aprila i to na sledećim adresama:
Mladenovac - ul. Nikole Pašića br. 27;
Lazarevac - ul. Karađorđeva br. 17;
Obrenovac – ul. Šesta br. 10c;
Grocka - ul. Narodnih heroja br. 3a.
Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po Penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu.
Nakon izrade i raspodele Penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi Penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.
 
29. 3. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je 28. marta raspisao oglas kojim poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.
Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, čija penzija iznosi do 24.980,00 dinara. Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora (preračunato po srednjem kursu NBS za 31. 1. 2018. godine, 1 evro = 118,7428 dinara) pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 24.980,00 dinara. Uz ovo, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina. Uz prijavu prilaže se i poslednji penzijski ček ili Penzionerska kartica (ukoliko je korisnik već primio), dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.
U besplatanu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.
Prijave se podnose organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.
Rang lista pravi se posebno za penzionere iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, u okviru toga će postojati liste za starosne, invalidske i porodične penzionere.
Na redosled na rang listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, dok će korisnici prava na tuđu negu i pomoć dobijati dodatnih 10 bodova, a korisnici porodične penzije (koji su to pravo ostvarili kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad) dobijati dodatnih 5 bodova. Pod jednakim uslovima, prednost će imati stariji korisnik penzije. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.
Prijave na oglas se podnose zaključno sa 13. aprilom 2018. godine.
 
16. 3. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava penzionere Novog Beograda, Zemuna i Surčina, kojima su kartice odštampane, da će se njihova raspodele u Službi 1 Filijale za grad Beograd, Bulevar umetnosti 10, od 8 do 15 časova,organizovati na sledeći način: ponedeljkom će penzionerske kartice preuzimati korisnici čija prezimena počinju na slovaod A do D; utorkom od Đ do K; sredom od L do N; četvrtkom od Nj do S, dok će petkom kartice moći da preuzmu penzioneri čija prezimena počinju od slova T do Š, kao i oni čija prezimena počinju na W, X, Y, Zi Q.
U slučaju da je neko od korisnika iz objektivnih razloga sprečen da podigne svoju karticu u skladu sa utvrđenim rasporedom, to će moći da učini naknadno,u danima određenim prema početnom slovu prezimena.
Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po Penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke.
Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu.
Nakon izrade i raspodele Penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi Penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine.
Ukoliko se kartice budu preuzimale u skladu sa utvrđenim rasporedom, svi korisnici će moći u najkraćem roku da ih podignu.
 
7. 2. 2018. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća građane koji sami plaćaju doprinos za penzije da od uplate za januar 2018. važe nove osnovice osiguranja koje su u odnosu na prethodni period niže za 0,1 odsto (zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnoj godini).
Građani mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja, nezavisno od stručne spreme koju imaju. Po Zakonu o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, najniža osnovica iznosi 35 odsto prosečne republičke zarade za prethodnih 12 meseci počev od meseca novembra u godini koja prethodi godini za koju se utvrđuju i plaćaju doprinosi, što je 23,053 dinara, a najviša pet prosečnih plata, odnosno 329,330 dinara.
Doprinos za penzijsko iinvalidsko osiguranje je 26 odsto, što znači da će se mesečni izdatak kretati u rasponu od 5,993.78 do 85,625.80 dinara. Prvi put od ove godine uplate doprinosa će se primenjivati od 1. januara 2018. i važiće cele godine.

Osiguranje

Citaj mi

Prava

Citaj mi

Propisi

Citaj mi

Statistika

Citaj mi