Radno vreme šalter sala filijala Fonda PIO - od 8 do 15 časova, izuzev Beogradske i Kragujevačke filijale, koje ponedeljkom rade produženo do 18 časova.                                                                                                                                                                                                                 
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava korisnike vojnih penzija da će, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2015. godine, uskladiti penzije profesionalnih vojnih lica ostvarene do 31.12.2007. godine. Detaljnije...
Zaključkom Vlade Republike Srbije od 18. juna 2015. godine obezbediće se povezivanje staža osiguranja zaposlenima i bivšim zaposlenima kojima poslodavac nije uplatio doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje za sve godine rada. Pravo na povezivanje staža osiguranja imaju zaposleni i bivši zaposleni u preduzećima  nad kojima je pokrenut stečajni postupak u 2015. godini, zaposleni u subjektima privatizacije, kao i zaposleni u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
Na 17. sednici Upravnog odbora RF PIO, održanoj 28. oktobra 2015, razmatrane su informacije o finansijskom poslovanju Fonda u prvih šest meseci ove godine. Ukupni prihodi i primanja Fonda u ovom periodu ostvareni su u iznosu od 278,76 milijardi dinara, a rashodi i izdaci 281,90 milijardi dinara. Ostvareni prihodi od doprinosa veći su za 6,85 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Fond je u odnosu na plan povlačio manje sredstava iz budžeta, što trenutno iznosi oko 9,4 milijarde dinara manje nego što su odobrene kvote Ministarstva finansija. Članovi UO na sednici su usvojili odluku o pokretanju inicijative za imenovanje direktora Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
U ispostavi Fonda PIO u Negotinu 8. septembra otvorena je ordinacija za medicinsko veštačenje osiguranika i korisnika sa područja opština Negotin, Kladovo i Majdanpek. Detaljnije...
Sva lica koja su u periodu od 1. januara 2008. do 30. septembra 2013. godine naplatila novčane naknade za pogrebne troškove po osnovu smrti poljoprivrednih penzionera, imaju pravo na naplatu razlike novčane naknade. Detaljnije...
Sporazum o međusobnoj razmeni elektronskih podataka penzijskih fondova Srbije i Crne Gore potpisan je 23. jula u Podgorici. Sporazum su potpisali direktorka Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Dragana Kalinović i direktor Fonda PIO Crne Gore Dušan Perović. Potpisivanju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin i ministarka rada i socijalnog staranja Crne Gore Zorica Kovačević. Sporazum o elektronskoj razmeni podataka između dva fonda ubrzaće razmenu podataka, smanjiti troškove i olakšati ostvarivanje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja korisnika i osiguranika koji imaju staž u dve države.
Fond PIO je omogućio građanima da elektronski podnesu zahtev za dobijanje potvrda ili uverenja koja izdaje RF PIO. Web-aplikacija e-Zahtevi služi za elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje potvrda i uverenja, putem interneta. Zahtevi se podnose matičnoj filijali Fonda u mestu u kojem korisnik ili osiguranik boravi. Detaljnije uputstvo za upotrebu web aplikacije e-Zahtevi za potvrde/uverenja može se pogledati na sajtu RF PIO a za sva eventualna pitanja zainteresovani mogu da se obrate i Kontakt centru na brojeve telefona 0700/017-017 ili 011/3060-680, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
M-4 prijave za 2014. godinu, primale su se tokom maja meseca. Ove godine prijave se predaju uz popunjen obrazac zahteva za predaju prijava M-4 koji se može odštampati sa sajta Fonda PIO ili preuzeti na šalterima matične evidencije u najbližoj filijali Fonda.
Potvrde i uverenja o podacima unetim u matičnu evidenciju osiguranika i matičnu evidenciju korisnika RF PIO mogu podići i druga lica, ukoliko za podnosioca zahteva dostave popunjenu i potpisanu Izjavu o saglasnosti osiguranika, odnosno Izjavu o saglasnosti korisnika i ličnu kartu.

Isplatа penzija

 Kategorija penzionera  Penzija za  Datum isplate
 Zaposleni  II deo za oktobar 
 25. novembar - preko tekućih računa 
 24. novembar - na kućne adrese
 24. novembar - na šalterima pošta 
 Samostalne delatnosti  oktobar  3. novembar
 Poljoprivredni  oktobar  5. novembar
 Vojni  oktobar  5. novembar
 Sa prebivalištem u republikama  bivše SFRJ  oktobar  25. novembar

2013

srbija

Kontakt Centar RFPIO

Glas Osiguranika