Radno vreme šalter sala filijala Fonda PIO - od 8 do 15 časova, izuzev Beogradske i Kragujevačke filijale, koje ponedeljkom rade produženo do 18 časova.  Šalter sala Odeljenja za PIO po međunarodnim ugovorima, Direkcija Fonda u Beogradu, Dr Aleksandra Kostića  9,  radi od 8 do 15 časova, a  kancelarija za pravnu pomoć - od 8 do 13 časova.   
Na 45. sednici Upravnog odbora RF PIO, održanoj 20. septembra u Filijali Kruševac, predstavljena je, pored ostalog, Informacija o finansijskom poslovanju RF PIO za period januar – jun 2017. godine. Ukupni prihodi i primanja Fonda u ovom periodu ostvareni su u iznosu od 283,80 milijardi dinara, što je nominalno više za 1,16% u odnosu na isti period 2016. Učešće transfera iz republičkog budžeta iznosilo je 31,38% što predstavlja smanjenje učešća u finansiranju Fonda u odnosu na isti period prethodne godine (35,67%). Ukupni rashodi i izdaci Fonda u prvih šest meseci 2017. iznosili su 288,91 milijardu dinara. Na sednici je predstavljen Izveštaj o realizaciji Plana javnih nabavki RF PIO za period 1. april – 30. jun 2017, kao i Godišnji Plan kontrole javnih nabavki.
Pristup elektronskim servisima Fonda je bezbedan za korišćenje. Obaveštenje, odnosno upozorenje koje se prikazuje u internet pretraživačima prilikom pristupa ovim servisima je iz razloga što je registracija SSL sertifikata u toku.
Fond PIO besplatno overava potvrde o životu korisnicima koji imaju prebivalište u Srbiji, a primaju inostranu penziju. Overa potvrda o životu može se obaviti u svim filijalama Fonda, službama filijala i ispostavama, a korisniku je potrebna samo lična karta radi identifikacije. Detaljnije …
Zbog rekonstrukcije stare poslovne zgrade, deo Filijale Fonda PIO u Sremskoj Mitrovici privremeno je izmešten na novu lokaciju, u Svetog Dimitrija broj 2.
Zaključkom Vlade Republike Srbije od 3. februara 2017. godine, do kraja 2017. godine obezbeđeno povezivanje staža osiguranja zaposlenima i bivšim zaposlenima kojima poslodavac nije uplatio doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje za sve godine rada. Detaljnije... 
Fond PIO je omogućio građanima da elektronski podnesu zahtev za dobijanje potvrda ili uverenja koja izdaje RF PIO. Web-aplikacija e-Zahtevi služi za elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje potvrda i uverenja, putem interneta. Zahtevi se podnose matičnoj filijali Fonda u mestu u kojem korisnik ili osiguranik boravi. Detaljnije uputstvo za upotrebu web aplikacije e-Zahtevi za potvrde/uverenja može se pogledati na sajtu RF PIO a za sva eventualna pitanja zainteresovani mogu da se obrate i Kontakt centru na brojeve telefona 0700/017-017 ili 011/3060-680, svakim radnim danom od 8 do 15 časova.
Potvrde i uverenja o podacima unetim u matičnu evidenciju osiguranika i matičnu evidenciju korisnika RF PIO mogu podići i druga lica, ukoliko za podnosioca zahteva dostave popunjenu i potpisanu Izjavu o saglasnosti osiguranika, odnosno Izjavu o saglasnosti korisnika i ličnu kartu.

Isplatа penzija

 Kategorija penzionera  Penzija za  Datum isplate
 Zaposleni  II deo za septembar 
 25. oktobar - preko tekućih računa 
 25. oktobar - na kućne adrese
 25. oktobar - na šalterima pošta 
 Samostalne delatnosti  septembar  3. oktobar
 Poljoprivredni  septembar  5. oktobar
 Vojni  septembar  5. oktobar
 Republike bivše SFRJ  avgust  23. septembar

2013

srbija

Kontakt Centar RFPIO
Baner lat
 
Međunarodni dani razgovora
BOSNA I HERCEGOVINA
BanerDaniRazgovoraBiHNS2017 BanerDaniRazgovoraBiHBGD2017
Novi Sad Beograd
 

Glas Osiguranika

brosurenLAT