Пензионерске картице

ПРЕГЛЕД ПОТПИСАНИХ СПОРАЗУМА


ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА КОРИСНИКЕ:


ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА ПРИВРЕДУ:


Поштовани корисници,

Обавештавамо вас да вам Републички фонд ПИО обезбеђује могућности добијања Пензионерских картица нове генерације, које ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћене за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

У овај пројекат Фонда укључује се шира друштвена заједница, пре свега Влада Републике Србије, локалне самоуправе, друштвено одговорни привредни субјекти и предузетници који ће обезбедити посебне попусте пензионерима који при плаћању роба и услуга приложе Пензионерску картицу, као и јавна предузећа, привредна друштва и институције које ће да обезбеде могућност остваривања бенефита по основу бодова. Бодове ће вам обрачунавати Фонд по свакој реализованој потрошњи за коју сте добили фискални рачун.

Сваки пензионер и корисник осталих права из ПИО који је заинтересован за издавање Пензионерске картице, поднеће захтев и добиће картицу.

Почев од 15. марта 2023. године, преко овог портала, као и у свим организационим јединицама Фонда, на једноставан начин моћи ћете да подносете захтев за Пензионерску картицу.

Како бисмо израдили Пензионерске картице и на што бољи начин припремили мрежу друштвено одговорних правних лица и предузетника који ће обезбедити посебне попусте за вас, и предузели све активности којима се омогућују додатне погодности по основу добијених бодова, са применом пензионерских картица нове генерације почећемо од јесени. До тада ћемо вас благовременим и јасним информацијама припремити да на што ефикаснији начин искористите погодности које ће вам, сигурни смо, значајно побољшати материјални стандард.

 

Ваш Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање

Подели

<