*

У вези јучерашње објаве на порталу direktno.rs, под насловом „Отимају пет милиона пензионерима, дају копирници у Миријеву“, у којој се Фонд ПИО помиње у негативном контексту, обавештавамо јавност да су информације у целини нетачне, злонамерно осмишљене и пласиране како би се јавност, а пре свега пензионери, довели у заблуду. Фонд ПИО није потписао уговор за обележавање просторија са наведеном фирмом, нити је такав уговор пред потписивањем, како се наводи у објави.

Како би јавност имала тачну информацију, напомињемо да је Фонд ПИО у 2020. години спровео поступак резервисане набавке и потписао уговор са Заштитном радионицом из Краљева за потребе израде информационих и огласних табли и обележја. Фонд ПИО поступа са високим нивоом друштвене одговорности, јер у заштитним радионицама раде особе са инвалидитетом и то је један од начина да се овим радионицама помогне и да им се обезбеди посао који они извршавају у року, квалитетно и по повољнијим ценама од тржишних.

Фонд ПИО, као институција која пружа услуге остваривања права из пензијског и инвалидског осигурања за 4,5 милиона грађана, оцењује као непрофесионално и незаконито објављивање нетачних информација, којима је циљ да узнемире јавност и да доведу у заблуду пензионере, наше кориснике и наруше поверење које грађани имају у Фонд.

Фондом ПИО руководи стручан и професионалан кадар који на најбољи начин управља овом институцијом од националног значаја, и постиже добре резултате у обављању послова поверених законом, омогућујући грађанима да остваре егзистенцијална права и недопустиво је  да медиј, који објављује измишљене информације, даје себи за право да цени компетенцију и стручне референце руководства.

Наглашавамо да Фонд ПИО ради искључиво у складу са законима и у интересу грађана и државе, да је наш рад транспарентан и доступан јавности у сваком моменту и ограђујемо се од нетачних информација и напада кроз апсолутно измишљене и лажне објаве о Фонду, којима поједини медији  желе да подигну читаност и број прегледа или постижу неки други неморалан циљ у функцији дневно-политичких интереса.

Оваквом објавом портал direktno.rs је прекршио закон и непрофесионално поступио према Фонду и према јавности, а мотиве таквог поступања имаће прилику да образложе пред надлежним правосудним органима.

Датум

Подели

<