Нова зграда Фонда ПИО у Новом Саду симбол снаге државе

2. 8. 2021. Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом, Биљана Барошевић, градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, и заменик директора Фонда ПИО, Реља Огњеновић, са сарадницима обишли су радове на изградњи нове зграде филијале Фонда у Новом Саду. Домаћин је био Славко Имрић, директор Покрајинског фонда ПИО.

Овом приликом наглашено је да је зграда у потпуности финансирана из средстава Фонда, што је и најбољи показатељ стабилности Фонда и симбол снаге државе.

‒ Живимо у времену када држава чини све да се побољша квалитет живота и рада свих њених грађана. Нова зграда ће омогућити да се права грађана брже реализују, а бољи услови рада сигурно ће допринети већој продуктивности запослених, смањењу редова и побољшању квалитета свих услуга ‒ рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је нарочита пажња посвећена просторијама за медицинско вештачење, које ће у потпуности бити прилагођене особама са инвалидитетом и особама са различитим поремећајима здравља.

‒ У мају 2020. године овде су били само ископи. Уз све проблеме које смо имали, и подземне воде и структуру земље и ковид, ми смо успели да изградимо најлепшу зграду ПИО фонда и да је финансирамо из сопствених средстава, што је јасан показатељ финансијске стабилности ПИО фонда, а све то не бисмо могли да приуштимо без јасне политике Владе и отварања радних места. Од пре два месеца више не размишљамо на који начин ћемо исплатити пензије, већ о животном стандарду пензионера, о међугенерацијској сарадњи и свему ономе што можемо да приуштимо нашим корисницима и осигураницима ‒ рекао је Реља Огњеновић, заменик директора Фонда ПИО, у обиласку радова на изградњи новосадске филијале.

Novi Sad-1Novi Sad-2Novi Sad-3Novi Sad-4

Подели

<