Потписан Споразум о социјалној сигурности са Кином

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, потписао је у Пекингу Споразум о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине, којим ће се уредити остваривање права из пензијског и инвалидског осигурања, као и права за случај незапослености за држављане обе земље.

Министар Ђорђевић је рекао да ће се овим Споразумом омогућити једнак третман држављана земаља уговорница у коришћењу права из социјалног осигурања како на територији земље рада, тако и на територији земље порекла.

− Потписивање овог споразума омогућено је пре свега захваљујући добрим пријатељским односима Србије и Кине, а највише председника Александра Вучићa и Си Ђинпинга. Недавна посета нашег председника Кини додатно је унапредила већ постојеће добре односе наше две земље, а потписивање Споразума резултат је обостране жеље за интензивирањем сарадње у области социјалне сигурности. Верујемо да ћемо њиме омогућити остваривање свих права наших грађана који живе и раде у Кини, а исто тако и њиховим грађанима који су у Србији − истакао је министар.

Подели

<