Пријављивање за новчану помоћ

28. 4. 2021.

Пријава пунолетних држављана Србије за новчану помоћ у оквиру трећег пакета мера помоћи грађанима и привреди почиње 28. априла.

Грађанима који се буду пријавили за ову помоћ биће исплаћено два пута по 30 евра, у мају и новембру, a тај износ ће моћи да добију сви грађани који су пунолетни даном ступања на снагу овог закона, они који поседују личну карту и имају пребивалиште на територији Србије.

Пријављивање за новчану помоћ ће трајати од 28. априла до 15. маја, електронски преко портала Управе за трезор, а од 5. маја и телефонским путем преко кол центра, односно на исти начин као и прошле године када је грађанима исплаћена помоћ од 100 евра. За помоћ од 60 евра неће морати да се пријављују пензионери, инвалиди рада – корисници привремене накнаде, инвалидна деца – корисници привременe накнадe, примаоци новчане социјалне помоћи и лица из Завода за извршење кривичних санкција, јер ће њима аутоматски новац бити уплаћен.

Грађани којима је решењем утврђено право на пензију, а који нису укључени у базу исплате до 24. априла, треба да се пријаве за помоћ као и сви пунолетни држављани Србије, односно преко портала Управе за трезор.

Подели

<