Исплата пензија

Категорија пензионера

Пензија за

Датум исплате

Запослени април 10. мај*
11. мај**
Самосталне делатности април 5. мај*
5. мај**
Пољопривредни април 6. мај*
6. мај**
Војни април 6. мај*
6. мај**
Републике бивше СФРЈ април 10. мај

* преко текућих рачуна
** на кућне адресе и на шалтерима пошта

Просечна пензија

Просечан износ пензијe за март 2022. године износи 30.974 динара. Податак објављен 20. априла 2022. године.

Фонд у Старој Пазови на новој адреси

Од понедељка, 7. марта 2022. Служба Фонда ПИО Стара Пазова, обављаће послове на новој адреси – Краља Петра I Карађорђевића 2. У новом пословном простору наши корисници и осигураници, као и запослени, имаће боље услове за пружање услуга. Због пресељења на нову адресу, Служба Стара Пазова ће у петак 4. марта 2022. радити са странкама до 11 часова, те молимо за разумевање због скраћеног радног времена.

Филијала Лесковац

Од понедељка, 21. фебруара 2022. године Филијала Лесковац је почела са радом на старој адреси ул. Пана Ђукића  б.б.

Пресељење Филијале Пожаревац

Од понедељка, 22.11.2021. године Филијала Пожаревац ће привремено радити на новој адреси, Лоле Рибара 2, док се не заврше радови на реконструкцији зграде.

Бројеви телефона Филијале Пожаревац остају исти.

Пресељeње филијале Вршац

Почев од 06.12.2021.године Филијала Вршац послује на новој адреси у Пословној кули Центра Милениум у Вршцу, ул.Омладински трг бр.17.

Нове бројеве телефона можете видети на нашем сајту у менију Пословна мрежа.

 

Филијала Врање

Од понедељка, 10. маја 2021. године,  Филијала РФ ПИО Врање ће, због адаптације пословних просторија, радити на новој локацији.

Нова адреса филијале је Цара Душана бр. 20.

Телефони и радно време остају непромењени.

Потврде и уверења

Потврде и уверења о подацима унетим у матичну евиденцију осигураника и матичну евиденцију корисника РФ ПИО могу подићи и друга лица, уколико за подносиоца захтева доставе попуњену и потписану Изјаву о сагласности осигураника односно Изјаву о сагласности корисника и личну карту.

Вести

Реља Огњеновић, заменик директора РФ ПИО: Добре вести из Фонда ПИО

Relja Ognjenovic

12. 5. 2022. Доприноси за пензијско и инвалидско осигурање за период јануар-април 2022. године, наплаћени су за 3 милијарде више од предвиђеног Финансијским планом Фонда, што је 1,45% више од планираног. У односу на исти период 2021. године, за прва четири месеца ове године наплаћено је више доприноса за 15,3 милијарде динара. Наставља се тренд повећања изворних прихода у укупним приходима Фонда, односно повећање учешћа доприноса у финансирању пензија, а сразмерно томе смањује се учешће дотација.

Подели

Усвојен Завршни рачун Фонда за 2021. годину

UO-zavrsni racun

28. 4. 2022. На седници Управног одбора Фонда ПИО, одржаној 28. априла 2022. године, разматран је и   усвојен Завршни рачун Фонда ПИО за 2021. годину. Буџет Фонда за 2021. годину утврђен је планом у износу 730,6 милијарди динара, а укупни приходи и примања остварени су у износу 732,1 милијарду динара. Значајним остварењем прихода од доприноса током 2021. године дошло је до даљег поправљања структуре финансирања, тако да у укупним приходима доприноси учествују са 84,4%, а трансфери из буџета са 14,8%.

Подели

Услови за остваривање права по међународним уговорима

Medjunarodni ugovori

13. 4. 2022. Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање је грађанима који су део стажа остварили у иностранству, и другим заинтересованим корисницима услуга, омогућио увид у услове за остваривање права у 2022. години у свим државама са којима Република Србија има потписане споразуме о социјалној сигурности.

Подели

Потписан Споразум између Србије и Азербејџана

Srbija/Azerbejdzan

11. 4. 2022. Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић, и министар рада и социјалне заштите становништва Републике Азербејџан, Сахил Бабајев, потписали су Споразум између Владе Републике Азербејџан и Владе Републике Србије о социјалној сигурности.

Подели

Бесплатна рехабилитација у бањама

Banja Koviljaca

5. 4. 2022. Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Републике Србије и чија пензија износи до 30.978 динара.

Подели

<