Исплата пензија

Категорија пензионера

Пензија за

Датум исплате

Запослени април 10. мај*
13. мај**
Самосталне делатности април 7. мај*
7. мај**
Пољопривредни април 8. мај*
8. мај**
Војни април 8. мај*
8. мај**
Републике бивше СФРЈ април 10. мај

* преко текућих рачуна
** на кућне адресе и на шалтерима пошта

Просечна пензија

Просечан износ пензијe за март 2024. године износи 45.739 динара. Податак објављен 22. априла 2024. године.

ФИЛИЈАЛА ЗА ГРАД БЕОГРАД

Због реконтрукције зграде Филијале за град Београд у Немањиној 30, са ове адресе привремено су измештени Одељење за исплату пензија и финансијске послове и Одељење за заступање Филијале за град Београд, које ће, почев од 1. априла, послове из својих надлежности обављати на адреси  Венизелосова 31 на Дорћолу.

Филијала Сомбор

Филијала Фонда у Сомбору од понедељка 4. марта 2024. године привремено ће радити на новој адреси у ул. Венац Степе Степановића бр. 30, због реконструкције пословног простора. У новим просторијама ће се наставити обављање свих послова везаних за пензијско и инвалидско осигурање. Телефонски бројеви остају непромењени.

Филијала Кикинда

Од 20. јуна 2023. године Филијала Кикинда је привремено измештена на адресу Генерала Драпшина 20, где ће се обављати сви послови из области пензијског и инвалидског осигурања док се не заврши реконструкција зграде. Телефони су остали непромењени. Вештачење ће се обављати на адреси Војводе Путника 37 (зграда Градског  удружења пензионера). Испостава Нови Кнежевац од 3. јула 2023. године радиће на адреси Краља Петра I Карађорђевића 65.

Филијала Зрењанин

Филијала Зрењанин ће, од уторка 4. 7. 2023. године, привремено радити на новој адреси - Чарнојевићева 1а, у Зрењанину, због реконструкције пословног простора. У новим просторијама ће се обављати сви послови везани за остваривање права из пензијског и инвалидског осигурања. Телефони остају непромењени.

Служба 1 привремено измештена у Венизелосову 31

Од 26. априла 2023. године, Служба Филијале за град Београд 1, привремено се измешта из Булеварa уметности 10 на Новом Београду, на нову адресу – Венизелосова 31 на Дорћолу, где се обављају и послови вештачења  по захтевима за негу и помоћ другог лица и телесно оштећење корисника из Београда. Реконструкција се обавља како би се обезбедили бољи услови за коришћење услуга и остваривање права осигураника и корисника.

Вести

Директор Фонда уручио прве пакете солидарне помоћи

1

20. 5. 2024. У просторијама Удружења пензионера у Раковици директор Фонда ПИО Реља Огњеновић 20. маја је уручио пензионерима прве пакете солидарне помоћи, заједно са председником Савеза пензионера Србије, проф. др Андрејом Савићем, и чланицом Већа Градске општине Раковица, Весном Чингелић, уз присуство Ружице Белановић, председнице Градске организације пензионера Београда и Мире Јовановић, председнице Удружења пензионера Раковица.

Подели

Објављене коначне ранг-листе за пакете солидарне помоћи

Solidarna_pomoc

17. 5. 2024. На огласним таблама удружења и одбора корисника пензија и филијала Фонда ПИО 17. маја су објављене коначне ранг-листе за доделу пакета солидарне помоћи најугроженијим корисницима пензија, за шта средства обезбеђује Фонд ПИО. Већ од понедељка, 20. маја, отпочеће сукцесивна  подела пакета пензионерима, а ове године пакете ће добити око 55.000 корисника, што је око 15.000 више у односу на претходну годину. Удружења ће, на локалном нивоу, обавестити пензионере о динамици преузимања пакета.

Подели

Фонд ПИО и претходну годину завршио са суфицитом

Relja Ognjenovic 23112023

3. 5. 2024. Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање усвајио је Завршни рачун Фонда за период од 1. јануара до 31. децембра 2023. године. Укупни приходи и примања Фонда од продаје нефинансијске имовине у 2023. години остварени у износу од 934,26 милијарди динара, а укупни расходи и издаци Фонда за нефинансијску имовину у наведеном периоду износе 932,18 милијарди динара. Укупан буџетски резултат коментарише Реља Огњеновић, директор Републичког фонда ПИО:

Подели

Пензионерске картице Фонда ПИО

penzionerska_kartica

1. 5. 2004. Протекло је нешто више од годину дана како је у Фонду ПИО покренут пројекат Пензионерска картица нове генерације и шест месеци како је картица у примени, што је довољно времена да се, на осносу остварених резултата, дају оцене корисности и употребљивости картице. 

Подели

Успешно финансијско пословање фонда у 2023. години

Upravniodbor

29. 4. 2024. Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање одржао је седницу 29. априла, на којој је донета одлука о усвајању Завршног рачуна РФ ПИО за период од 1. јануара до 31. децембра 2023. године и усвојен Извештај о извршењу Финансијског плана Републичког фонда ПИО за 2023. годину.

Подели

<