Исплата пензија

Категорија пензионера

Пензија за

Датум исплате

Запослени новембар 10. децембар*
11. децембар**
Самосталне делатности новембар 2. децембар*
2. децембар**
Пољопривредни новембар 5. децембар*
7. децембар**
Војни новембар 5. децембар*
7. децембар**
Републике бивше СФРЈ октобар 9. новембар

* преко текућих рачуна
** на кућне адресе и на шалтерима пошта

Потврде и уверења

Потврде и уверења о подацима унетим у матичну евиденцију осигураника и матичну евиденцију корисника РФ ПИО могу подићи и друга лица, уколико за подносиоца захтева доставе попуњену и потписану Изјаву о сагласности осигураника односно Изјаву о сагласности корисника и личну карту.

Укинути обрасци М4

Од 1. јануара 2019. године укинута је обавеза послодаваца да Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање подносе пријаве података за матичну евиденцију.
У складу са наведеним, послодавци не подносе пријаве М-4 за 2018. и касније године и пријаве М-УН за 2019. и касније године.

Филијала Ћуприја

Филијала РФ ПИО Ћуприја од 9. новембра 2020. године поново ради на старој локацији, у улици Трг слободе 1.

Филијала је због реновирања овог објекта привремено била пресељена на адресу Цара Лазара 2.

Просечна пензија

Просечан износ пензијe за октобар 2020. године износи 27.764 динара. Податак објављен 24. новембра 2020. године.

е-Шалтер

РФ ПИО омогућио је грађанима да електронским путем, преко web портала е-Шалтер, подносе захтеве за остваривање и коришћење права из пензијског и инвалидског осигурања, захтеве за издавање уверења, односно потврда, као и доказа који се уз захтев прилажу. Портал је у функцији од 4. маја, због чега се укидају мејл адресе e-salter@pio.rs, e-salter2@pio.rs i e-salter3@pio.rs које су до тада коришћене за подношење захтева.

ФИЛИЈАЛА ЛЕСКОВАЦ

Филијала за ПИО Лесковац је због реконструкције објекта привремено променила адресу почев од 05. 10. 2020. године и то тако што ће се Одељење за пензијско и инвалидско осигурање налазити у улици Стојана Љубића бб (Дом пензионера), Одељење за финансијске и опште послове у улици 11. октобра бр. 25 (Бочни улаз) код Топлане, а медицинско вештачење обављаће се у улици Светозара Марковића бр. 27.

е-Потврде

Електронски сервис е-Потврде је укинут. У припреми је нова верзија портале е-Шалтер у којој ће бити обухваћен и електронски сервис е-Потврде.

Вести

БиХ – Овера потврда о животу

26. 11. 2020. Подсећамо кориснике пензија са пребивалиштем у Републици Србији, којима пензију исплаћују носиоци пензијског осигурања Босне и Херцеговине - Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске, односно Федерални завод за пензијско и инвалидско осигурање, на обавезу благовременог достављања овереног обрасца Потврде о животу, до краја 2020. године, у циљу потврђивања чињенице живота корисника пензије и обезбеђивања континуитета у исплати пензије.

Подели

Потврде о животу корисницима пензија из Словеније

12. 11. 2020. Завод за пензијско и инвалидско осигурање Словеније доставио је информацију да ће пензије, у складу са Законом о изменама и допунама Закона о мерама у области зарада и других трошкова рада у јавном сектору за 2020. и 2021. годину и ванредном усклађивању пензија, бити ванредно усклађене у децембру 2020. године у висини од два одсто.

Подели

Информација о тринаестој пензији корисницима пензија из Словачке Републике

5. 11. 2020. Према информацији коју нам је доставио Завод за социјално осигурање Словачке Републике (Sociálna poisťovňa), словачки носилац ће свим својим корисницима, који ће у децембру 2020. године имати право на исплату пензије, исплатити тринаесту пензију, а што је у складу са изменама законодавства Словачке Републике од 1. априла 2020. године, којим је уведено то право.

Подели

Постављен нови помоћник директора Филијале за град Београд

2. 11. 2020.  Директор и заменик РФ ПИО, Драгана Калиновић и Реља Огњеновић, обишли су данас Филијалу за град Београд и том приликом запосленима представили новог помоћника директора Филијале за град Београд Ненада Радића.

Руководство Фонда је са директором Филијале за град Београд Иваном Тодоровићем и запосленима разговарало о планираном побољшању услова рада.

Подели

Обавештење за кориснике и осигуранике РФ ПИО Филијале Прокупље

20. 10. 2020. У складу са мерама Кризног штаба Владе РС за сузбијање заразне болести Covid – 19, препорукама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и одлукама градских штабова за ванредне ситуације, Филијала Прокупље престала је са пријемом странака у шалтер салама и канцеларијама док траје ванредна ситуација.

Подели

Директорка и заменик у обиласку Филијале Зајечар

13. 10. 2020.

Директорка РФ ПИО, Драгана Калиновић, и заменик директора, Реља Огњеновић, са својим сарадницима обишли су Филијалу Зајечар и том приликом са директорком Филијале и запосленима разговарали су о могућем побољшању услова рада.

Подели

<