*

Портал 021.рс наставља са тенденциозним објавама о Фонду ПИО и од када су ископани темељи у фокусу им је нова зграда у Новом Саду. Непрестано нас критикују без повода или своје објаве заснивају на неистинама и полуинформацијама, па се питамо шта је разлог за такав напад.

Реља Огњеновић, заменик директора Фонда, најоштрије је осудио континуиране нападе Портала 021.рс на Фонд, јер негативним објавама о Фонду, којих је у последњих неколико месеци било чак шест /наспрам једне позитивне/, подижу своју читаност:

- Ово није први пут да пласирају неистините и непроверене информације, како би бавећи се Фондом ПИО подигли своју читаност и рејтинг код оних који их подржавају и финансирају, а за време чије власти зграда Фонда ПИО у Новом Саду није ни окречена. Наглашавам да су радови при крају и да припремамо свечано отварање једне од најлепших зграда у Новом Саду. Рокови  завршетка зграде јесу померени, али су разлози за то више него оправдани: неочекивано су се појавиле подземне воде, структура земљишта је таква да је захтевала додатне интервенције, радило се у ограничавајућим условима у ванредном стању и ванредној ситуацији услед пандемије ковид. Међутим, упркос томе, успели смо да доведемо до финиша највећу инвестицију Фонда ПИО, коју смо изградили из сопствених средстава и све са циљем да грађанима, односно корисницима осигурницима и запосленима, пружимо најбоље услове за рад и остваривање права. Јасно је да тајкунима смета што је ово велелепно здање одраз стабилности не само Фонда ПИО већ читаве државе. Као што су им се привиђали редови испред старе зграде Фонда ПИО у којима ни једно лице није чекало услуге Фонда, тако очекујемо од Портала 021 да ускоро известе о редовима испред зграде, која ће у најскорије време отворити врата за све грађане Војводине.

Жао нам је што, упркос нашим позивима Портал 021.рс није био у обиласку зграде, па паушално и нетачно преносе информације са конференције, када је јавност информисана да је око 95% радова на доградњи Републичког фонда ПИО у Новом Саду завршено, да је уложено 600 милиона динара, а да ће објекат у потпуности бити готов крајем септембра или почетком октобра. Можемо да разумемо да неко има проблем да суботом изјутра покрива догађај, али нема оправдања да исти прави своју причу а да не консултује званичне изјаве са конференције или не затражи изјаве одговорних лица о тој теми.

Напомињемо да нова зграда Филијале Фонда ПИО у Новом Саду има 4,7 хиљада квадратних метара и урађена је по свим модерним грађевинским стандардима.  Нарочита пажња посвећена је просторијама за медицинско вештачење и у потпуности је прилагођена особама са инвалидитетом и особама са различитим поремећајима здравља.    

Датум

Подели

<